woensdag 7 oktober 2009

herfstkleurtjes....

Zomaar gevonden in de tuin.....

Voor de nieuwsgierigen naar het taartrecept uit mijn vorige post*:

De oven voorverwarmen op 160 graden. Vet een springvorm (18 cm) in en bestuif met bloem. Klop 120 gr boter en 120 gr suiker zolang totdat het een licht, luchtig en cremig geheel is dat niet meer knispert; de suiker is dan goed opgenomen. Voeg twee eieren één voor één toe en blijf goed roeren zodat elk ei geheel wordt opgenomen.

Zeef 120gr bloem en 2 tl bakpoeder en spatel luchtig door het mengsel. Meng niet te lang, want dan raak je de erin geklopte lucht weer kwijt. Vul de springvorm met het cakebeslag en tik de vorm één keer op het aanrecht, zodat het beslag zich nog beter in de vorm verdeelt.

Bak de cake in het midden van de oven in 1 uur goudbruin en gaar. Een erin gestoken satéprikker komt er dan droog uit. Open de oven, laat de cake nog 10 minuten staan en neem hem er dan uit. Verwijder voorzichtig rand en bodem en laat verder afkoelen op een rooster.

Snijd de cake horizontaal doormidden en verdeel jam over de onderste laag. Klop 250 ml slagroom stijf met 1 el poedersuiker en verdeel de room over de jam. Plaats de bovenste laag erop en bestrooi dmv een zeef met poedersuiker......

Eet smakelijk!

* het recept komt uit de Delicious van oktober 2009

3 opmerkingen:

Josephine zei

Hoi Rianne,

Geweldig dat je het recept van de heerlijke voorgaande post hier hebt beschreven. Heb het opgeslagen en ga het zeker een keertje maken. Erg bedankt daarvoor. En dan je paddenstoelen foto, geweldig toch dat je dat zoamaar in je eigen tuin tegen komt. Heel erg mooi, genieten dus.

Fijne avond verder,
groetjes Josephine

Yvonne zei

Lijkt me erg lekker !
sla het receptje even op en ga het eerdaags eens uitproberen
Gezellige blog heb je, heb me gelijk aangemeld om te volgen, dus tot de volgende keer :-)
Groetjes Yvonne

Bonjade zei

Om zeker eens te proeven......
Enne je banner is ook zo mooi.
Fijne dag