zondag 7 november 2010

Wat eten we vandaag?

Af en toe heb ik zo'n periode, dan val ik niet in slaap bij het kijken naar een romantische film, het lezen van spannende boeken, het kijken in woontijdschriften, maar bij het lezen van recepten. Hier vind je zelden pakjes en kant en klaar in de kast. Gewoon op gevoel smaak aan een gerecht brengen. Het mengen van geuren en smaken. Soms wou ik dat ik uren de tijd (en geduld) heb om rustig in pannen te roeren. Gerechten die dagen moeten sudderen.Natuurlijk wel zonder vlees, vis (vegetarisch dus) en zo min mogelijk koolhydraten. Maar als je een beetje creatief bent. Lukt dat prima. Afgelopen vrijdag hebben we op koolhydraatgebied gesmokkeld. Ik was laat door en door nat thuis (misschien toch maar eens een regenpak kopen), we hadden ons nichtje van 7 maanden op bezoek en weinig boodschappen in huis. Tussen de papfles, het verschonen en het bedritueel wist ik gelukkig in de kast nog een half pakje pitabroodjes te vinden. Hier kunnen je heerlijke pizzaatjes van maken. Snij ze voorzichtig door midden. Bak in een pannetje ui en knoflook. Voeg vervolgens een pakje gezeefde tomaten toe en verschillende kruiden (rozemarijn, tijm die doen het nu nog prima in de tuin) en maak het af met flink peper en zout. Beetje gebakken gehakt (voor de man hier in huis) en dan de pizza's langzaam opbouwen; pitabroodje, saus, evt gehakt en een goede laag geraspte kaas. Helaas kan ik jullie geen foto laten zien, want ze waren zo op, dus zeker een aanrader!

Wat we vandaag eten? Ik denk dat ik ga voor gebakken aubergine, met tomatensaus (er is nog wat over van vrijdag) en diverse groenten. Wat hebben jullie zoal vandaag op het menu?

Eet smakelijk alvast!

PS: dit boek kreeg ik gisteren, De dikke vegetariër, dus nog een heleboel inspiratie. Jullie kunnen binnenkort vast meegenieten van geslaagde recepten uit dit boek.

13 opmerkingen:

Hannekie(Sisterly) zei

nou dat klinkt heerlijk. ga ik zeker onthouden. hier eten we spaghetti. lekker makkelijk...echt zondag
gr hannie

Corine(THUIS) zei

Wij eten op zondag meestal (stok)brood met verschillende kazen,zelfgemaakte eier-of tonijnsalade en voor de liefhebber soep..
Eetsmakelijk! Corine(THUIS)

It's me zei

Nou dat klinkt allemaal lekker......wij eten stoofschotel met puree en appelmoes...heerlijk......maar als ik in een restaurant eet dan eet ik meestal vegatarish zo lekker vind ik dat dus wieweet stap ik ook nog wel eens helemaal over.......liefs fijne zondag Ria....

lia zei

Klinkt goed, maar vandaag kookt mijn man (ssst, die kan niet koken) en die is nu een patatje halen.
Wie weet maak ik dat ook ooit nog eens mee.

fijne avond en smakelijk eten.
lieve groet Lia

Home and Lifestyle zei

Je recept van de pitabroodjes klinkt goed, toch eens een keer uitproberen!

Hier eten we makkelijk...kippensoep met olijf/basilicumbrood...de oven staat al aan!

Eet smakelijk en een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

Unknown zei

die pizza's van pitabroodjes doen het hier ook altijd goed. Die receptjes met minimaal kh zou ik wel graag van je krijgen ;))

Groetjes en eet smakelijk

Lynda

Tierlantijn zei

Hier vandaag pizza. Niet zo'n creatieve als jij hebt gemaakt. Gewoon van de pizzaboer..;)

Groetjes! Ilona

Bonjade zei

Oh heerlijk ben dol op nieuwe recepten...dus ga maar lekker kokkerellen...ik zie graag de beelden hier....
Fijne week
Liefs

alma zei

Hier ben ik de koolhydraten ook aan het beperken! In ieder geval "de slechte"....
Maar vandaag hebben we een heerlijke high tea gehad dus kwam er van koken niet veel terecht!

Groetjes
Alma

Muggensteekjes zei

Hoi Rianne,
mmmh dat klinkt erg lekker en dat boek lijkt me ook geweldig. Vandaag voor ons een pasta gerecht,dus wel veel koolhydraten maar o zo lekker.
Fijne week,liefs Ingrid.

Mevrouw Williams zei

Wat ontzettend knap dat jij het kan volhouden zonder vlees of vis!Het koolhydraatarme eten heeft toch heel veel vlees en vis erin zitten.
Ik ben ook dol op kookboeken, vooral als er van die prachtige foto's in staan dat je het bijna al proeft vanaf het plaatje!

magda zei

oei ik ben geen vegetariër maar het receptje dat je nu geeft lijkt me wel wat. Ik heb het geluk dat mijn man het koken op zich neemt en die moet ik soms echt wat temperen .Want als het erg lekker is dan eet je teveel.

Alle mooie dingen zei

he rianne bedankt voor je cadeautje echt heel schattig!
groetjes
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com