zaterdag 13 november 2010

Julie & Julia

Vanmiddag besloten om de film Julie & Julia te huren. Voor iedere kookliefhebber (en blogger) een aanrader. Ik steek mijn handen niet in een kip, watertand niet bij de gedachte aan Boeuf Bourguignon. Toch kan ik rustig opstaan met de gedachte aan een goede salade, het roosteren van groenten, het bakken van brood, koekjes, taart .............. eigenlijk alles. Zo staan hier met regelmaat tomaatjes te drogen in de oven als ik nog niet aan mijn lunch toe ben (met een beetje geluk heb ik mijn ontbijt al op).
De afgelopen week heb ik mij, zoals beloofd, aan "De Dikke Vegetariër" gewaagd. Heerlijke bloemkoolpuree (vervang in een gewone aardappelpuree de aardappelen voor de bloemkool), natuurlijk met veeeeel room en kaas, Jummie! Nou snap ik ook meteen de titel. Maar zonder koolhydraten moet je wat toch? Toefjes spuiten voor in de oven ging niet lukken, daarvoor was de puree niet dik genoeg. Vandaag heb ik hem wel verwerkt in een ovenschoten met tomaten, uien (in balsamicoazijn) en uiteraard weer kaas. Het resultaat: heerlijk! En dat vond Vis ook.

Tevens van de week zelf fallafel gemaakt. De balletjes hadden iets meer smaak kunnen hebben, maar de saus was............ voortreffelijk. Echte zachte knoflooksaus zonder te overheersen. Ik lees eerst een (of meer) recepten en dan gewoon op gevoel. Verse peterselie, bieslook, een geperste teen knoflook, zout, peper, olijfolie, volle yoghurt en goede mayonaise. Om je vingers bij af te likken.

Nu ga ik dromen van ..................... natuurlijk recepten.

Fijne zondag alvast!

ps: snel weer een post niet over koken, ik heb inmiddels ook al voor de kerst zitten knutselen.

9 opmerkingen:

Unknown zei

Ik heb die film een tijdje geleden ook gezien en vond hem erg leuk!

Mag ik vragen waarom jij geen/bijna geen koolhydraten eet? Ik weet niet of het al ergens staat, maar je noemt het nu nog eens en ik ben gewoon nieuwsgierig:D

groetjes
Lynda

It's me zei

Ja joh !! neem het er maar van...klinkt heerlijk hoor!!....fijne zondag liefs Ria....

lia zei

Nou, eigenlijk wilde ik hetzelfde vragen als Lynda. Is dat door je ziekte.
En die gedroogde tomaatjes hoe doe je dat precies.

fijne zondag, lia

Mevrouw Williams zei

Geweldige film he, ik heb hem vorig jaar gezien, vond hem heel leuk en goed.
Ben van de week naar haar naam was sarah geweest,heftig hoor maar wel een aanrader!
En die bloemkoolpuree is heerlijk die ken ik ook,ken je die ook van knolselderij? Die is ook verrukkelijk!
Fijne zondag

Kaatje zei

lekker, lekker...ik heb de dunne vegetarier, ook heel leuk. IVM allergieën enzo ben ik me ook helemaal aan het verdiepen in groentegerechten en volkoren granen. Heerlijk allemaal. En dat terwijl ik helemaal niet van groente hield!! Vandaag tomaat, courgette en tonijn met dik volkorenbrood. Erg lekker...

Bonjade zei

Klinkt allemaal om je vingers bij af te likken...heerlijk.
Fijne zondag
Liefs

De Ruijsbroekjes zei

oh die film kan ik ook nog wel 6x zien die is zooooo leuk !En voor fallafel schuif ik graag even aan..doe mij ook maar een glas vol van die saus ;-))

magda zei

het mogen gerust meerdere postjes zijn over eten,want eten moeten we toch allemaal!En zo leer je nog eens iets van een ander.

alma zei

Ik heb de film niet gezien maar zo te horen een aanrader!

Ik eet de laatste 2 maanden geen slechte koolhydraten meer en ik voel me een stuk beter. Alhoewel ik vandaag heerlijk gesnoept heb ;)
Ach moet toch een keer kunnen!

Groetjes
Alma