vrijdag 19 november 2010

de tomaatjes.........

Tijdens zo'n dagje thuiswerken kan ik jullie laten meegenieten van het drogen van de tomaatjes. Ik haal die hele kleine zoete om de hoek bij de Iraanse groenteboer. De tomaatjes door midden, mengen met olijfolie, knoflook, zout, peper en eventueel rozemarijn (heb ik vandaag niet gedaan). Allemaal met de snijkant naar boven op een bakplaat en een paar uur laten staan (100 graden). Ik heb ze er voor de lunch ingedaan en net (16 uur) uitgehaald. Ze zijn nog niet helemaal droog maar heerlijk om zo in een saus te gebruiken of gewoon los zijn het ook snoepjes. Helaas lukt de foto niet nu ze uit de oven zijn, maar geloof me maar ze zijn heerlijk.........
Ik heb ook maar meteen een grote pan opgezet voor verse bouillion, vandaag geen soep maar wel een saus waar ik het voor nodig heb. Kan de rest mooi in de vriezer voor de volgende keer. Mijn bouillon is heel simpel. 2 uien, paar tenen knoflook (ja ik ben een echte knoflook fan), flinke prei, grote wortel, selderij en tomaat, allemaal in grove stukken. Dit alles flink aanbakken (zodat het bruin wordt), peper en een scheut sojasaus, de pan vullen met water en dat ook weer een uur of twee laten staan. Straks nog even de bouillon zeven en klaar is............. Rianne.

Waarom ik trouwens geen koolhydraten probeer te eten? Ik ben vorig jaar zoveel aangekomen (mede door die enorme hoeveelheden prednison), dat ik er nu echt wat aan wil doen en dit is de oplossing voor mij. Wel lekker eten, geen beperkte porties en genieten.............

Alvast een heel fijn weekend!


Ps: gister waren het dus wraps van sojameel met een Mexicaanse vulling, kaas erover, in de oven en ook een aanrader voor de koolhydraatbeperkers onder ons!


Ps2: de engelen hebben nog geen bestemming, ze zweven (dat doen deze engelen) door het huis om nog steeds een plekje te vinden. Het patroon is trouwens heel simpel (vroeger van de basisschool?) Voor de liefhebbers, laat je emailadres maar achter dan mail ik het!

10 opmerkingen:

Irma zei

heeh Rianne ik zit dus nu met heeeeeel veel terk achter mijn pc maar ben bang dat ik nog even wachten moet ziet er zo leukker uit, een heel fijn weekend groetjes irma

Karin zei

Mmmm klink heerlijk allemaal!

Unknown zei

het klinkt allemaal heerlijk, en die tomaatjes wil ik nog wel eens proberen maar wraps van sojamail?? Koop je die zo of maak je die zelf?
Ik(wij) zou ook wel wat minder kh willen nuttigen maar ik moet wél het gevoel hebben gegeten te hebben, ben een druk mens heb wat in mn lijf nodig...maar mag wel wat kilo's missen(wat....veel...boel...)
Ik ga eens wat uitproberen;)

Groetjes
Lynda

Mevrouw Williams zei

Heerlijk Rianne en vanavond hier pizza van sojameel. Die smaakt ook zo heerlijk, ik maak het deeg dan iets aan met een beetje lijnzaad en bovenop kaas en tomaatjes. Heel erg lekker.
Hoe is het met je verlies van de kilo's?

Anoniem zei

Daar dij je idd erg van uit, van die Pednison!
Maar als het niet anders kan.....

Gelukkig zijn er toch nog wel lekkere dingen voor je,het zal alleen even zoeken zijn!

Die tomaatjes zien er zo ook al lekker uit!Heerlijk!

Geniet van het weekend, groetjes van Thea

Home and Lifestyle zei

Wat zien die tomaatjes er lekker uit! Het is de kunst idd om toch normaal te eten, maar dan calorie-arm...dan is het ook beter vol te houden!

Succes! Lieve groet,Ingrid

lia zei

Die tomaatjes ga ik zeker proberen. Dank je wel.

fijn weekend, lia

leuke engeltjes trouwens.

Greet zei

Hoi,ziet er lekker uit die tomaatjes.Ook ik volg nu een kh arm dieet maar kan wel wat tips gebruiken.Hoe maak je de wraps?
Bedankt en groetjes Greet(normaal gesproken een stille meelezer)

It's me zei

Klinkt allemaal heerlijk Rianne......lekker...maar hoeveel ben je nu afgevallen al dan??? liefs fijn weekend Ria....

alma zei

Hoi Rianne,

Wat een heerlijk recept van die tomaatjes. Ga ik zeker proberen! Ik beperk me nu tot volkoren producten en ik mijd de "slechte" koolhydraten (dus ook geen suiker) Ik voel me veel fitter en er zijn al lekker 5 kilo af! Ik heb wel moeite om van al die lekkere pepernoten af te blijven!

Groetjes en je recepten zijn meer dan welkom!

Alma