vrijdag 23 september 2011

overal......

overal slingers. Nog 4 weken en 1 dag en dan is het feest. Dus de knutselfabriek draait hier op volle toeren. Dit keer de slingers voor de serre. Het idee is simpel, heel veel geponste rondjes onder de naaimachine door. Maar een vrolijk effect!

Fijn weekend!

zondag 18 september 2011

Wie weet.........


Vandaag bij de vuilnisbak trof ik onze oude overbuurvrouw. Ze is heel erg op zichzelf, heeft het hele grote pand voor haar alleen (ons pand wordt bewoond door 3 stellen). Heel af en toe maken we een praatje maar regelmatig herkent ze me niet. Nu wilde ze me iets vragen. Ze had nog wat spullen die ooit toen zij een klein meisje was in ons huis stonden, of ik er interesse in had. Natuurlijk................ spullen met een verhaal............. geweldig! Zo kreeg ik deze twee standaarden. Maar wat is het? Zou er een beeld op hebben gestaan? Wie heeft een idee.

Volgende keer krijg ik een antieke plaat van de maan heeft ze gezegd, want die heeft ook altijd in ons huis gehangen. Ik ben heel benieuwd. En dan hoop ik dat ze komt kijken hoe het bij ons in huis staat en nog meer mooie verhalen verteld.

Fijne zondag!

vrijdag 16 september 2011

nog even.........

en dan is het echt herfst (het weekend al?). Maar nu geniet ik nog even van het mooie weer en alle bloemen die in de tuin staan. Met dit weer is het geen straf om richting de kringloop te fietsen en zo vond ik vorige week 14 borden (5 kleine, 5 grote en 4 soepborden) altijd goed voor de voorraad.Een heel fijn weekend!

zaterdag 10 september 2011

knutselen

Naast het regelen voor de bruiloft ben ik ook druk met knutselen voor de bruiloft. De kaarten hebben we zelf ontworpen en die zal ik binnenkort laten zien. Maar voor vandaag eerst de enveloppendoos en een ringenkussen van vilt. De enveloppendoos was eerst statig grijs met een wit lint, maar een paar rondes later toch meer "ons". En zo ben ik er helemaal blij mee.


Het kussen vind ik goed gelukt maar gaan we toch niet gebruiken omdat hij voor ons veel te zoet is. Mocht er iemand interesse in het kussen hebben, laat het maar weten, ik hoef er niet veel voor te hebben.

Liefs

vrijdag 2 september 2011

rondleiding "nieuwe" tuin

Ik kreeg de vraag hoe het met onze tuin nu is. Daarom hieronder een rondleiding door mijn nieuwe trots (die nog niet helemaal af is).Ik heb weer een kleine groente-/kruidentuin. Die nu vol staat met groeiende plantjes sla, munt, rozemarijn en tijm.Ik ben een dolgelukkige huisvrouw met een droogmolen! Alleen jammer dat de lavendel het daaronder niet overleeft. Zou die het volgend jaar nog doen?
Nog wel twee plantjes lavendel op de buitentafel, al zijn die ook bijna uitgebloeid.
Geen idee wat dit voor een plant is, maar volgens de marktkoopman wel groenblijvend in de winter en ik ben dol op z'n pluimen, heb een paarse en een roze.
Vandaag weer nieuwe plantjes herfstanemonen gekocht, staan ook zo mooi in een vaasje!
Ik ben vaste klant op vrijdag bij de plantenkraam en krijg zelfs vasteklantenkorting! Het is wel iedere keer weer een uitdaging hoe ik alles op de fiets meeneem en dan zijn deze ikeatassen (van de woonbeurs van vorig jaar) een prima uitkomst.
Nu ga ik eerst naar de zonnebank voor een mooi kleurtje voor de bruiloft en dan de tuin in om mijn nieuwe aanwinst te poten!
Liefs en een fijn weekend!