donderdag 29 oktober 2009

kast met een verhaal....


Toen we dit kastje, samen met zijn toilettafelzusje, bij de inboedelveiling kochten, hadden we geen idee van zijn geschiedenis. Bij thuiskomst veranderde dit echter. Toen wij de laatjes open maakten, kwamen daar verschillende voorwerpen uit, die het verhaal vertellen van de vorige eigenaar.

Zo vonden wij foto's van vermoedelijk de kleinkinderen, oude medicijnen maar ook deze (deels nog volle) oude sigarendoosjes. Toch raar dat mensen dat zomaar weg doen. De foto's en medicijnen hebben wij niet bewaard, maar de sigarendoosjes vertellen een deel van het verhaal van dit kastje, dus die bewaren we voorlopig.

dinsdag 20 oktober 2009

Fijn weekend!

Het is heerlijk herfstweer, hopen dat dit de komende dagen zo blijft! Vanmiddag zijn we lekker naar het tuincentrum gefietst en hebben daar rondgestruind. Vast een beetje tussen de kerstspullen rond gekeken, maar dit jaar heb ik er nog helemaal geen zin in, het is toch nog te vroeg voor de kerst.

De afgelopen jaren heb ik in een grote woonwinkel gewerkt en daar zette we in september de boom al op en was de hele winkel in kerstsfeer. Thuis kreeg ik dan ook de neiging om vroeg te beginnen, maar dit jaar wachten we toch nog maar even.... De kerstkriebels melden zich vanzelf...
Fijn weekend!

maandag 19 oktober 2009

kussens


Heerlijk diep weg tussen de kussens en onder de deken, niet in bed maar op de bank. Ik ben dol op kussens, er liggen er altijd (te) veel op de bank en om de zoveel tijd wisselen de hoesjes. Deze liggen er alweer een paar weken. Ik heb ze zelf gemaakt van grof schilderslinnen (3 euro pm op de markt) en onze initialen erop gezet.Het nadeel van zoveel kussens op de bank is dat ze nooit goed liggen, allemaal in één hoek om in weg te kruipen, allemaal op de grond zodat er meer zitruimte is...... Ach zo erg is het niet om ze af en toe weer op hun plek te leggen.De "bont" exemplaren die vorig jaar op de bank lagen, liggen nu voor de schouw, voor ons hert en zorgen zo voor een echt winters plaatje.

Fijne week!

vrijdag 16 oktober 2009

vrijdag

Help.... dit is zo'n echte vrijdag, alles lijkt ontploft........

Vanochtend ben ik begonnen met een rondje markt en langs de dierenwinkel. Daar begon het al. Kies een kattenbak. Kleur (roze is best leuk maar een fluoriserende roze kattenbak? NEEEEEEE)? Deur (heeft u ook paneeldeuren)? Filter? Volgens mij interesseert het mevrouw Vis helemaal niets en loopt ze er met een grote boog langs.

Al die plastic dingen zijn lelijk maar om het een beetje stylisch verantwoord te houden heb ik uit eigen belang gekozen voor een grijze (en dus geen roze) en een deurtje (helaas zonder paneel) leek mij ook wel zo prettig, ik doe tenslotte ook de deur (met paneel) dicht als ik in het kleine kamertje zit.
Vis is de poes van de buurvrouw en wij hebben besloten haar te adopteren, maar dan moet ze natuurlijk ook haar eigen toilet hebben, want hier doen we het NIET in de gordijnen. Mevrouw is enorm eigenwijs en echt een dame, dus ik bereid me voor op het ergste met onze kattenbaktraining. Mocht iemand tips hebben graag.......

Vervolgens thuis gekomen doe ik alles half, dus de eettafel ligt vol, keuken een grote troep, de badkamer is op de vlugge manier schoongemaakt net als het toilet, want ja de nieuwe Ariadne ligt op de mat en die is eigenlijk nog interessanter. Ik kan me altijd nog verschuilen achter het feit dat ik ziek ben en dat is nog waar ook (en eigenlijk moet ik ook wel even rusten). Dus hoe vreselijk ik die Wegener en het 9 maanden al thuis zitten ook vind, jullie vinden mij nu op de bank!
Fijn weekend!

woensdag 14 oktober 2009

brrrrrrr............

Een oud huis heeft zo zijn nadelen. Dan heb ik het niet over het enkel glas. Aan de achterkant doen we gewoon de dubbele deuren dicht (glazen en houten deuren naar de serre) en voor.......... vroeg de gordijnen dicht en de kaarsjes aan. Een extra deken op de bank en wij houden het prima uit.
Maar de touwen in de ramen zijn versleten. De ramen kunnen open doordat er een enorm gewicht aanhangt. Maar deze touwen moeten nu vervangen worden. Dit heeft als gevolg, dat ik nu in een huis zonder raam zit........... brrrrrrrr dat is best fris......... De gewichten liggen nu op de grond, eigenlijk zien ze er best mooi uit, maar ik zal blij zijn als ze weer weggestopt in het kozijn zitten.

Fijne dag

maandag 12 oktober 2009

Rondje park

Vanochtend ben ik de week goed begonnen met een fietstocht naar het park. Op maandagochtend is het heerlijk rustig. Ik heb genoten van alle kleuren, de geur van de herfst en de zon, want die was volop aanwezig. Soms zou ik willen dat ik het aandurf om wildvreemde mensen op de foto te zetten, mensen kunnen zo mooi zijn. Af en toe staan er hele verhalen in een gezicht geschreven. Maar helaas..... zo ver ben ik nog niet, dus ik hou het dit keer bij een paar plaatjes uit het park. Fijne week!

vrijdag 9 oktober 2009

Tingeling....

Gisteren liet ik onze schouw zien, maar inmiddels staat er een nieuwe aanwinst bovenop. Een blik daarop kan ik jullie natuurlijk niet ontnemen. Mijn wederhelft viel meteen op dit klokje, dus er moest op worden geboden tijdens de inboedelveiling van het veilinghuis hier in de stad. Wij waren de hoogste bieder, dus gister zat onze nieuwe aanwinst in mijn fietsmandje...... tingeling......... op weg naar huis.

De liefde tussen mij en het klokje was nog niet meteen overgesprongen maar toen hij (of is het een zij) opgewonden was en begon met tingelen (ieder heel en half uur), ging ik ook voor de bijl. Heel huiselijk en knus...

Verder kwam ik laatst dit dienblaadje bij de kringloop tegen, helemaal onder de viezigheid. Na een badje in afwasmiddel ging het vuil en ook de gouden verf eraf en zo vind ik hem nog veel mooier.
Met de kaarsjes aan, gaan we lekker het weekend in!

Liefs!

donderdag 8 oktober 2009

naturel

Ik ben verliefd op het balkon van de overbuurvrouw. Wij hebben geen vrij zicht maar voor midden in de stad is dit niet verkeerd toch?

De basis van ons huis is naturel, maar helemaal zonder kleur kan ik niet. Soms ruim ik alle kleur op in een ijverige bui, maar dat duurt nooit lang.

Jullie hoeven je geen zorgen te maken, het hert in de schouw is heel nep. Wij vertellen ons bezoek soms dat het lijf bij de buren in het souterrain staat en krijgen dan heel wat verbaasde gezichten....

Fijne dag!

woensdag 7 oktober 2009

herfstkleurtjes....

Zomaar gevonden in de tuin.....

Voor de nieuwsgierigen naar het taartrecept uit mijn vorige post*:

De oven voorverwarmen op 160 graden. Vet een springvorm (18 cm) in en bestuif met bloem. Klop 120 gr boter en 120 gr suiker zolang totdat het een licht, luchtig en cremig geheel is dat niet meer knispert; de suiker is dan goed opgenomen. Voeg twee eieren één voor één toe en blijf goed roeren zodat elk ei geheel wordt opgenomen.

Zeef 120gr bloem en 2 tl bakpoeder en spatel luchtig door het mengsel. Meng niet te lang, want dan raak je de erin geklopte lucht weer kwijt. Vul de springvorm met het cakebeslag en tik de vorm één keer op het aanrecht, zodat het beslag zich nog beter in de vorm verdeelt.

Bak de cake in het midden van de oven in 1 uur goudbruin en gaar. Een erin gestoken satéprikker komt er dan droog uit. Open de oven, laat de cake nog 10 minuten staan en neem hem er dan uit. Verwijder voorzichtig rand en bodem en laat verder afkoelen op een rooster.

Snijd de cake horizontaal doormidden en verdeel jam over de onderste laag. Klop 250 ml slagroom stijf met 1 el poedersuiker en verdeel de room over de jam. Plaats de bovenste laag erop en bestrooi dmv een zeef met poedersuiker......

Eet smakelijk!

* het recept komt uit de Delicious van oktober 2009

zondag 4 oktober 2009

Taartje......

Vanochtend een snel recept uitgeprobeerd, cake-taart met een vulling van jam en room. Om je vingers bij af te likken..... er staat nog een stukje voor vanavond in de koelkast.

Fijne zondag nog!